« Więcej wpisów | Wpis nr 3 (1 z 3) | Starszy wpis »
Stół w kwiatach
16.07.2009, 13:25
Weselne menu nie musi ograniczać się do rosołu, kilku kombinacji dań mięsnych i sałatek. Coraz popularniejsze staje się sięganie do kuchni w stylu fusion, łączącej w nowoczesnej formie różne tradycje kulinarne. Interesującym pomysłem jest też wybranie motywu przewodniego łączącego wszystkie potrawy, dekorację stołu i sali weselnej. My proponujemy wesele kwiatowe.
Podczas wesela, którego motywem przewodnim są kwiaty, powinny się one pojawiać w najbardziej zaskakujących miejscach. Płatki róż układane warstwowo i przesypywane cukrem pozwolą uzyskać delikatnie aromatyzowany dodatek do herbaty. Również kostki lodu mogą być udekorowane – zatopione w nich płatki róż lub bratki będą wyglądały interesująco.
Młode Pary, które nie chcą decydować się na kwiatowe przyjęcie, mogą wybrać jedną z naszych propozycji, aby urozmaicić weselne menu. Kwiatowe kostki lodu, lub sałatka z płatkami róż z pewnością zapadną w pamięć.